Vilkår for nettauksjon

 1. Auksjonsvarighet: Hver auksjon vil ha en total varighet på for eksempel 1 time. Dette gir deltakerne god tid til å legge inn bud. Du vil finne informasjon om tiden for start og slutt på hvert enkelt produkt som ligger ute for auksjon.

 2. Auksjonspass: For å delta i auksjonen, må alle deltakere kjøpe et auksjonspass. Auksjonspasset sikrer at bare seriøse budgivere deltar i auksjonen. Auksjonspasset kan kjøpes til en startpris på 20 kroner for 5 bud. Hvis en deltaker ønsker å legge inn flere bud, kan de kjøpe flere auksjonspass. Du får mulighet til å kjøpe dette hvis du forsøker å legge inn et bud.

 3. Ekstra tid for siste bud: Hvis det legges inn et bud i de siste 5 minuttene av auksjonen, vil auksjonen automatisk forlenges med 5 minutter. Dette gir andre deltakere muligheten til å by høyere hvis de ønsker det. Hvis det legges inn et nytt bud i løpet av disse ekstra 5 minuttene, vil auksjonen igjen forlenges med 5 minutter.

 4. E-postvarsling: Hvis noen byr høyere enn deg, vil du motta en e-postvarsling. Dette vil hjelpe deg med å følge med på auksjonen og avgjøre om du vil legge inn et høyere bud.

 5. Minimumsøkning: Det vil være et fastsatt minimumsøkningsbeløp for budene som vil variere, dette kommer frem på hvert enkelt produkt. Hver budgiver må øke budet med minst dette beløpet for å delta i auksjonen. Minimumsøkningen kan variere avhengig av verdien av gjenstanden som auksjoneres bort.

 6. Vinnende bud: Ved slutten av auksjonen vil det høyeste budet være vinneren av auksjonen. Auksjonsplattformen vil automatisk identifisere og kunngjøre vinneren.

 7. Budgivningens bindende karakter: Når en deltaker legger inn et bud, er budet bindende. 

 8. Kan jeg angre på et kjøp?
  Budene er juridisk bindene, det er derfor ikke mulig å angre på kjøp som en gjennomført via nettauksjon.

 9. Minimumspris: Noen produkter kan ha en fastsatt minimumspris, mens andre ikke har det. Informasjon om minimumsprisen vil bli oppgitt for hvert enkelt produkt før auksjonen starter. Budene må overstige minimumsprisen for de produktene som har det, for at budene skal være gyldige. Hvis minimumsprisen ikke blir oppnådd ved auksjonens slutt for disse produktene, kan selgeren velge å ikke selge dem. For produktene uten minimumspris, er det ingen slike begrensninger.

 10. Minimumsøkning / budprogresjon i budrunder:
  Produkter 1-1000 kroner = 50 kroner økning. 
  Produkter 1000-5000 kroner = 100 kroner økning.
  Produkter 5000-30.000 = 200 kroner økning.

 11. For å unngå at det er mulig å by over et bud rett før auksjonen sin slutt-tid innføres det en automatisk forlengelse av auksjonen sin tid med 10 minutter hver gang det kommer inn et bud 10 minutter før auksjonen sin slutt-tid. Av tekniske årsaker gjelder dette på hele kolleksjoner på klokker og solbriller. 

  Eksempel: Gir du et bud klokken 18.59 på en auksjon som går ut klokken 19.00, forlenges tiden på auksjonen til klokken 19.09.
   
 12. Auksjonspasset er gyldig på alle auksjoner så lenge du har flere bud tilgjengelig. Auksjonspasset er et digitalt produkt som leveres umiddelbart
  ved kjøp. Hvis du har spørsmål om hvor mange auksjonspass du har igjen kan du kontakte kundeservice på: kundeservice@trendit.no

 13. Budvinner blir kontakt på e-post straks etter auksjonen sin slutt. Budvinner har 1 time på å fullføre sin handel. Blir ikke handelen fullført i kassen vil auksjonen tilfalle nummer 2. på listen. 

 14. Vanlige fraktsatser tilkommer på alle produkter. Du kan undersøke hva fraktkostnaden blir på produkter ved å legge det i handlevognen og bruke vår fraktkalkulator her:  https://www.trendit.no/cart

 15. Auksjoner på varer under 1000 kr går under samlet auksjon, dvs at tiden øker med 5 minutter om det kommer inn et bud på en vare i samme kolleksjon.  

Versjon av 14.06.2023

Kundeservice

Du kommer enkelt i kontakt med oss på: kundeservice@trendit.no